Blog

Waarom zou je kiezen voor yoga tijdens de zwangerschap?

Als vrouwen tijdens de zwangerschap de mogelijkheid krijgen om yoga te beoefenen, is het niet meer dan normaal dat vrouwen sceptisch zijn. Pas als ze aan een cursus beginnen, beseffen ze hoe nuttig het is. De meeste vrouwen die hun zwangerschapsproblemen met yoga bestrijden, hebben ontdekt dat deze oude kunst een effectief wapen is om fysiek ongemak en emotionele onzekerheden af te weren, waardoor de ervaring vreugdevol wordt zoals het hoort.

Als een voorbereiding bevalling een wonder is, dan is zwangerschap de reis die ernaartoe leidt. Als je een wonder voor je ogen ziet gebeuren, lijkt het zo verbazingwekkend dat je vaak de pijn en het zwoegen over het hoofd ziet die aan de totstandkoming ervan ten grondslag liggen. Moeilijkheden, depressies en complicaties zijn al lang synoniem met zwangerschap in de mate dat ze als vanzelfsprekend worden beschouwd. Er is echter een manier die het leven van de aanstaande moeder een beetje gemakkelijker kan maken en de oplossing dient zich aan in de vorm van yoga.

Door te kiezen voor yoga tijdens de zwangerschap profiteren vrouwen op de volgende manieren:

Helpt angst en bezorgdheid te overwinnen – De meeste yogapakketten zijn inclusief meditatie, wat op zijn beurt leidt tot introspectie. Dit stelt de aanstaande moeder in staat om de mentale kracht te ontwikkelen die nodig is om stress, angst en bezorgdheid te overwinnen. Hoewel de stress wordt toegeschreven aan dagelijkse veranderingen die deze aandoening kenmerken, komen angst en bezorgdheid voort uit de onbekende factor die verband houdt met weeΓ«n die kenmerkend zijn voor de daadwerkelijke bevalling.

Fysieke voorbereiding op de bevalling – Omdat zwangerschap een aantal fysieke veranderingen met zich meebrengt, zijn niet alle yogahoudingen geschikt voor deze fase. Daarom moet de praktijk tijdens het eerste trimester bestaan uit asana’s die de zwangerschap op geen enkele manier in gevaar brengen. Dat gezegd hebbende, yoga-asana’s tijdens het tweede en derde trimester zijn bedoeld om de spieren van het lichaam voor te bereiden en te versterken met de bedoeling een gemakkelijke bevalling te vergemakkelijken.

Innerlijke empowerment – Kennis van yoga die tijdens deze fase is opgedaan, stelt de dame in staat om de hele tijd kalm en spiritueel afgestemd te blijven. Dit leidt tot verbeterde innerlijke kracht en cultiveert ook vertrouwen, die beide grote krachtversterkers zijn.

Stabiliseert de ademhaling – Regelmatige beoefening van pranayama, wat systematisch in- en uitademen inhoudt, helpt de ademhaling te stabiliseren en speelt een belangrijke rol bij het verzekeren van een rijke en regelmatige toevoer van zuurstof naar de baby.

Helpt gerelateerde symptomen te overwinnen – Gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, ochtend- en avondmisselijkheid, misselijkheid en lethargie zijn onvermijdelijk tijdens de zwangerschap. Maar het goede nieuws is dat het beoefenen van yoga tijdens de zwangerschap helpt om ze op afstand te houden en soms ook effectief is om ze te elimineren. Evenzo kunnen fysieke problemen zoals gewichtstoename, striae en buikpijn worden aangepakt zonder extreme maatregelen te nemen.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *