Blog

Voordelen van geavanceerde fysiotherapie

 

Geavanceerde fysiotherapie is de medische praktijk van het behandelen, genezen en voorkomen van blessures. Hoewel dit niet het enige doel van deze therapie is, omvat het wel het grootste deel van de zorg die patiรซnten krijgen. Veel patiรซnten ondergaan ook therapie om verslechtering van spieren en weefsels te voorkomen die belangrijk zijn voor basismobiliteit, zoals lopen en tillen. Atleten profiteren van sporttraining die helpt bij het verhogen van snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen. Het gebied van geavanceerde fysiotherapie is trots op het bieden van adequaat onderwijs, zodat patiรซnten leren en begrijpen hoe ze toekomstige verwondingen kunnen voorkomen door thuis oefeningen uit te voeren en te begrijpen hoe het lichaam werkt.

Voordelen van geriatrische fysiotherapie

Aangezien de botmassa en spieren met de leeftijd achteruitgaan, lopen ouderen een hoog risico op vallen en botbreuken. Osteoporose is een belangrijke oorzaak van verloren botmassa, vooral bij vrouwen. Behandeling om botmassa op te bouwen omvat krachttraining, omdat de verhoogde bloedtoevoer naar de botten helpt om ze te versterken. Fysiotherapeuten kunnen ouderen thuis, in woonzorgcentra, bekwame verpleeghuizen en poliklinieken helpen. Medicare dekt meestal de therapiekosten die gepaard gaan met revalidatie en pijnbestrijding.

Een voordeel dat veel oudere patiรซnten van de therapie krijgen, is het vermogen om onafhankelijke mobiliteit te herwinnen zonder de noodzaak van rollators of wandelstokken. Musculoskeletale problemen van de wervelkolom zijn een van de redenen waarom veel ouderen hulp nodig hebben bij het lopen. Niet alleen verslechtert de wervelkolom door ouderdom, maar er kan ook een aanzienlijke hoeveelheid pijn zijn die wordt veroorzaakt door hernia’s of gezwollen zenuwen. Door oudere patiรซnten te helpen hun houding te verbeteren en de rug en core te versterken, verbeteren therapeuten de balans, kracht en coรถrdinatie van oudere patiรซnten. Dit leidt tot een betere kwaliteit van leven in de latere jaren.

Voordelen van prenatale fysiotherapie

Een gebied van geavanceerde fysiotherapie bodybuilding ruined my life ย dat veel mensen niet overwegen, is prenatale therapie. Vrouwen wordt verteld om te oefenen tijdens de zwangerschap om gewichtstoename te voorkomen en gemakkelijker te bevallen, maar tijdschriften en televisieprogramma’s leren vrouwen niet over de beste manier om te oefenen die het hele lichaam ten goede komt. Tijdens het laatste trimester wordt er veel meer stress en gewicht op de onderrug gelegd, en de onderrug zal naar verwachting al deze stress en dit gewicht dragen. Dat is de reden waarom veel zwangere vrouwen pijn in de ischias ervaren en pijn hebben bij zitten of lopen.

Een prenatale therapeut zal met een aanstaande moeder werken, rekening houdend met eventuele beperkingen van haar OB / GYN, om haar te helpen gewichtstoename en zwangerschapspijn te verminderen. Een fysiotrainer zal werken aan oefeningen, zowel cardio- als krachttraining, zodat een aanstaande moeder een gemakkelijkere zwangerschap en bevalling heeft. Het grote voordeel van het ontvangen van therapiediensten tijdens de zwangerschap is dat nieuwe pijntjes en kwalen onmiddellijk ter sprake kunnen worden gebracht en dat de therapeut de nieuwe pijntjes kan plannen en beheersen door te oefenen.

Voordelen van sportfysiotherapie

De American Physical Therapy Association biedt haar leden de mogelijkheid om hun opleiding uit te breiden door online en thuisstudiecursussen in sporttherapie te volgen. De therapiecentra hebben opgeleide therapeuten die zich richten op het werken met middelbare scholieren en universiteitsatleten. Dit aspect van therapie is populair omdat veel jongere mensen hulp nodig hebben bij het revalideren van sportgerelateerde blessures.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *