Blog

Verschillende soorten wasdrogers en hun toepassingen

De meeste mensen geven er de voorkeur aan om kleding mechanisch te drogen met behulp van een wasdroger in plaats van natuurlijke zonne-energie te gebruiken. Wasdrogers zijn zeer efficiΓ«nt omdat ze kleding heel snel drogen. Ze zijn ook goedkoop en gemakkelijk te gebruiken.

De technologische vooruitgang van de afgelopen jaren heeft geresulteerd in de productie van meer geavanceerde producten die efficiΓ«nter zijn en tegelijkertijd relatief minder energie verbruiken.

Wasdrogers vergelijken zijn er tegenwoordig in vele soorten, kleuren en maten. Ze kunnen worden geselecteerd op basis van uw behoeften. Dat gezegd hebbende, als je een groot gezin hebt, heb je misschien een grotere droger nodig om tijd te besparen door meer kleding te vervoeren. Er zijn verschillende typen, maar ze kunnen grofweg in drie typen worden ingedeeld: ontluchtingstype, gasstroomtype en condensortype.

Ze zijn er ook in verschillende kleuren, passend bij het thema van je huis. Daarom kunt u dienovereenkomstig kopen. Drogers van het condensortype voeren hete stoom door kleding om vocht of vocht uit kleding te verwijderen. Terwijl de stoom er doorheen gaat, worden ook de gecondenseerde watermoleculen verwijderd, gescheiden en verwijderd.

Dit water kan apart worden afgevoerd. In geventileerde drogers wordt hete lucht in de machine geperst door kleine openingen of telescopische gaten in de muur. Relatief op gas lopende modellen zijn echter goedkoper en sneller.

Daarnaast drogen basistypen drogers kleding door ze langs een as te draaien. Ze worden ook wel instapdrogers genoemd. Ze draaien kleding meestal maar in één richting. Dit veroorzaakt veel problemen zoals verwarde kleding. Hierdoor kreukelden de kleding nog meer en werden ze moeilijk te strijken. Om dit probleem te voorkomen, centrifugeren nieuwe drogers kleding nu in beide richtingen tegelijk. Omdat het in beide richtingen beweegt, kan kleding gemakkelijk loskomen.

Om energie te besparen zijn veel van deze drogers ook uitgerust met sensoren die je vertellen wanneer je kleding helemaal droog is. Dit voorkomt onnodige energieverspilling. Voor wollen kledingstukken is er ook een optie genaamd kreukbeschermer. Hierdoor droogt je wollen kleding sneller en kreukvrij.

Nieuwere drogers zijn uitgerust met steeds innovatievere functies zoals timers, handmatige temperatuurinstellingen en meer om uw werk nog eenvoudiger te maken. Een was-droogcombinatie is handiger, maar zuiniger als je hem alleen gebruikt. Dit zal leiden tot sneller en efficiΓ«nter drogen.

Sommige combinaties kunnen de prestaties van een droger behouden, maar zijn relatief duurder. Daarom is een zorgvuldige selectie vereist.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *